Thursday, December 18, 2008

Lemon Cheese Cupcake

Kali ni i try buat kek lain. Lemon Cheese Cupcake. Icing pulak i guna cheesecream icing. Resepi ni i ambil dari Wilton. Sedap!!! Kek dia memang lembut. Dah duduk dalam fridge kat 3-4 ari, still lembut lagi. Bunga merah tu sebenarnya percubaan pertama i buat fondant based kan almond. Silap teknik almond tu tergaring, so fondant tu jadi colour brown sangat sampai tak boleh buat colour lain. So, i pun bubuh la colour merah nak tutup 'malu'! Tapi rasa dia memang sedap. Resepi fondant sebenarnya dari i punya chemist. Dia tu memang pandai dalam benda-benda camni. Thanx Mawarni!!!













Tension fondant tak menjadi, i piping semua kek dengan cheese cream icing. Puas!!!!



1 comments:

Mawarni de graphicphobic said...

Alamak... nama aku di sebut-sebut di sinik... itu pasai asyik tersedak... hikhikhik... tapi the red color really mengancam you! Berdebar I! hikhikhik..